Sastojci
1 pakovanje kora za rozen tortu
1 l mleka
8 kasika secera
3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
50 g bele čokolade
125 g maslaca/margarina
300 g malina
100 g slaga
150 ml mleka
i jos
1 l mleka
8 kasika secera
3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
50 g bele čokolade
125 g maslaca/margarina
300 g malina
100 g slaga
150 ml mleka
i jos
100 g slaga
200 ml mleka
Način pripreme
200 ml mleka
Način pripreme
Puding razmutiti sa 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.
U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.
Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i belu čokoladu i izmešati da se otopi i sjedini.
Ostaviti da se dobro ohladi. Ohladjen fil izmiksati.
Maline izmeriti i oprati. Slag umutiti sa mlekom.
Na dve kore (ja sam na trecu i na petu) preko fila rasporediti maline i premazati slagom.
Umutiti 100 g slaga sa 200 ml mleka i ukrasiti kolac. Staviti u frizider da odstoji nekoliko sati pa iseci i posluziti.
Uzivajte u ukusu!
Primjedbe
Objavi komentar