LIMUN KOCKE

Sastojci

  • 4 žutanjka
  • 25 dag šećera
  • 10 žlice vode
  • 20 dag brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilij šećer
  • naribana korica limuna
  • 4 bjelanjka

Fila:


  • 1/2 l mlijeka
  • 4 žlice brašna
  • 25 dag šećera
  • 25 dag margarina
  • 1 mala žlica limuntusa

Ukras:

čokoladne mrvice
Postupak pripreme
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom i toplom vodom. Stalno miješajući, dodati brašno s praškom za pecivo, vanilij šećer i naribanu koricu limuna. Na kraju u masu umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen pleh i peći u zagrijanoj pećnici. Pečen ohlađen biskvit tanjeći razrezati u dva lista. Jedan list premazati filom i prekriti drugim listom biskvita. Vanjske površine premazati preostalom filom. Ukrasiti čokoladnim mrvicama.
FILA: U vrelom mlijeku, stalno miješajući, ukuhavati razmućeno brašno. U gustu ohlađenu masu umiješati pjenasto izmiksan margarin sa šećerom i limuntusom.

Primjedbe