Sastojci:
500 g oslića
crni luk
2 čena bijelog luka
3 mrkve
malo celerovog korijena
tikvica
2 paradajza
pola ljute papričice
maslinovo ulje
so, biber
bosiljak, veza peršuna
crni luk
2 čena bijelog luka
3 mrkve
malo celerovog korijena
tikvica
2 paradajza
pola ljute papričice
maslinovo ulje
so, biber
bosiljak, veza peršuna
Priprema:
Skuvajte oslić u malo posoljenoj vodi kojoj ste dodali bosiljak. Izvadite i prohladite, a vodu procijedite. Prohlađen oslić očistite od kostiju. Očistite povrće. Luk i peršun nasjeckajte, a mrkvu, celer i tikvicu narendajte. Na malo maslinovog ulja propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte bijeli luk, mrkvu i celer, kratko propržite, pa dodajte vodu u kojoj se kuvao oslić. Kuvajte na laganoj vatri deset minuta. Dodajte rendanu tikvicu, nasjeckan paradajz, ljutu papričicu i peršun. U čorbu umiješajte komadiće oslića i kuvajte još nekoliko minuta.
Skuvajte oslić u malo posoljenoj vodi kojoj ste dodali bosiljak. Izvadite i prohladite, a vodu procijedite. Prohlađen oslić očistite od kostiju. Očistite povrće. Luk i peršun nasjeckajte, a mrkvu, celer i tikvicu narendajte. Na malo maslinovog ulja propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte bijeli luk, mrkvu i celer, kratko propržite, pa dodajte vodu u kojoj se kuvao oslić. Kuvajte na laganoj vatri deset minuta. Dodajte rendanu tikvicu, nasjeckan paradajz, ljutu papričicu i peršun. U čorbu umiješajte komadiće oslića i kuvajte još nekoliko minuta.
Primjedbe
Objavi komentar