Sastojci
Za podloge:
-500 g. petit keksa
-200 ml. vode
-po zelji ruma ili visnjevac ili liker od marelice
Krema:
-900 ml. mlijeka
-200 g. secera
-3 vanilin secera
-3 pudinga okusa burbon vanilija
-300 g. maslaca
Bijela krema:
-700 ml. slaga
Voca:
-po zelji banane, kivi ili po zelji
Priprema
Skuhajte kremu od svih sastojaka osim maslaca kao da kuhate puding, ohladite te u kremu dodajte dobro izradeni maslac. Za namakanje keksa prokuhajte vodu dodajte rum i ohladite, te umacite kekse i slazite u tepsiju.(33*25)
Prvu polovicu kreme namazite na kekse, banane narezite na kolutice i poprskajte sa sokom od limuna i slazite na kremu. Istucite slag i polovicu namazite na banane. Slazite opet red keksa, opet krema, i kivi i opet slag.
Ukrasiti mozete po zelji sa ribanom cokoladom ili cokoladnom glazurom. Ostavite preko noci stajati da keksi lijepo omeksaju.
Za podloge:
-500 g. petit keksa
-200 ml. vode
-po zelji ruma ili visnjevac ili liker od marelice
Krema:
-900 ml. mlijeka
-200 g. secera
-3 vanilin secera
-3 pudinga okusa burbon vanilija
-300 g. maslaca
Bijela krema:
-700 ml. slaga
Voca:
-po zelji banane, kivi ili po zelji
Priprema
Skuhajte kremu od svih sastojaka osim maslaca kao da kuhate puding, ohladite te u kremu dodajte dobro izradeni maslac. Za namakanje keksa prokuhajte vodu dodajte rum i ohladite, te umacite kekse i slazite u tepsiju.(33*25)
Prvu polovicu kreme namazite na kekse, banane narezite na kolutice i poprskajte sa sokom od limuna i slazite na kremu. Istucite slag i polovicu namazite na banane. Slazite opet red keksa, opet krema, i kivi i opet slag.
Ukrasiti mozete po zelji sa ribanom cokoladom ili cokoladnom glazurom. Ostavite preko noci stajati da keksi lijepo omeksaju.
Primjedbe
Objavi komentar