Sastojci
Biskvit:
-4 jaja
-4 žlice meda
-1 žličica kakao
Krema:
-750 g svježeg posnog sira
-5 žlica meda
-1 vanilin šećer
-200 g šumskog voća
-2 banane
-1 žlica naribane korice limuna
Priprema
Žumanjke pjenasto izraditi sa medom, lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Lim obložiti pek-papirom i premazati ga sa 1-2 žlice kokosovog ulja, zatim izliti biskvit te ga ravnomjerno rasporediti. Peći na 190°C oko 8 minuta. Paziti da ne bude presuh biskvit, skinuti ga sa lima i urolati sa pek-papirom te ostaviti da se ohladi.
Svježi posni sir pomiješati sa limunovom koricom, vanilin šećerom i medom. Hladni biskvit odrolati, namazati kremom, uz rub staviti dvije banane te posuti šumskim voćem i oprezno urolati skidajući pek-papir. Ostaviti u hladnjak da se stegne.
Prije serviranja posuti kakaom ili cimetom i medom izšarati.
Biskvit:
-4 jaja
-4 žlice meda
-1 žličica kakao
Krema:
-750 g svježeg posnog sira
-5 žlica meda
-1 vanilin šećer
-200 g šumskog voća
-2 banane
-1 žlica naribane korice limuna
Priprema
Žumanjke pjenasto izraditi sa medom, lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Lim obložiti pek-papirom i premazati ga sa 1-2 žlice kokosovog ulja, zatim izliti biskvit te ga ravnomjerno rasporediti. Peći na 190°C oko 8 minuta. Paziti da ne bude presuh biskvit, skinuti ga sa lima i urolati sa pek-papirom te ostaviti da se ohladi.
Svježi posni sir pomiješati sa limunovom koricom, vanilin šećerom i medom. Hladni biskvit odrolati, namazati kremom, uz rub staviti dvije banane te posuti šumskim voćem i oprezno urolati skidajući pek-papir. Ostaviti u hladnjak da se stegne.
Prije serviranja posuti kakaom ili cimetom i medom izšarati.
Primjedbe
Objavi komentar