Jednostavan i ekonomičan starinski desert od riže sa punjenjem od džema ili nadjevom po izboru!!

Sastojci
-6 jušnih žlica riže
-850 ml mlijeka
-2 jušne žlice šećera (kristal)
-ekstrakt od vanilije
-Džem miješano voće
-Lino lada nougat


Priprema
Rižu dobro operite, te stavite u posudu sa debljim dnom i ulijte mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok riža ne upije mlijeko. Kuhanoj riži dodajte ekstrakt od vanilije ili aromu po želji te šećer. Dobro promiješajte.

Šest kalupa ili manjih čaša napunite hladnom vodom, ostavite nekoliko minuta te vodu izlijte. Vlažne kalupe napunite sa polovinom riže, u sredini napravite malu udubinu i napunite nadjevom po želji. Ja sam tri kalupa napunio džemom a druga tri Lino ladom nougat. Kalupe napunite preostalom rižom i stavite na hladno mjesto ili u hladnjak da se ohladi.

Hladan desert prevrnite na tanjur za serviranje i dekorirajte po želji. Ja sam prelio čokoladnim preljevom.

Primjedbe