Sastojci
Priprema
Nasjeckati crveni luk i propržiti na ulju, te na to dodati mljeveno meso, lovor i začine.
Dinstati oko pola sata uz podljevanje vodom po potrebi.
Za to vrijeme pripemite tikvice. Dobro ih operite, prerežite uzduž te izdubite malom žličicom.
Meso tikvice koje ste izdubili staviti u lonac s mljevenim mesom da omekša.
Pri kraju dodati par žlica koncentrata od rajčice.
Puniti tikvice tako pripremljenim nadjevom te posipati naribanim sirom.
Zapeći u pećnici na 180C oko 40 min
- 5-6 manjih tikvica
- 1 glavica crvenog luka
- 0,5 kg mješanog mljevenog mesa
- lovorov list
- koncentrat rajčice
- sol
- papar
- češnjak u prahu
- 20 dkg sir gauda (ili neki drugi sir po želji)
Priprema
Nasjeckati crveni luk i propržiti na ulju, te na to dodati mljeveno meso, lovor i začine.
Dinstati oko pola sata uz podljevanje vodom po potrebi.
Za to vrijeme pripemite tikvice. Dobro ih operite, prerežite uzduž te izdubite malom žličicom.
Meso tikvice koje ste izdubili staviti u lonac s mljevenim mesom da omekša.
Pri kraju dodati par žlica koncentrata od rajčice.
Puniti tikvice tako pripremljenim nadjevom te posipati naribanim sirom.
Zapeći u pećnici na 180C oko 40 min
Primjedbe
Objavi komentar