Sastojci
– 500 g brasna
– 250 ml toplog mlijeka
– 100 ml tople vode
– 1 zlicica soli
– 1 zlicica secera
– 3 zlicice maslinovog ulja
Priprema
U toploj vodi rastopiti secer i kvasac. Brasno i soli pomijesati, uliti toplo mljeko, rastopljeni kvasac s vodm, te na kraju maslinovo ulje i sve skupa umijesiti dok ne dobijete glatko tijesto. Ostaviti pokriveno 1-2 sata na toplom mjestu.
Razviti ih na velicinu jedne vece tave ( ja sam ih pekla manje jer ih nisam planirala puniti), te peci na zagrijanoj tavi dok ne dobiju boju sa obadvije strane.
Posloziti ih jedan na drugi i zamotati u vlaznu krpu da ostanu meki. Mozete ih puniti sa pecenim mesom, sosom, salatom, ovcjim sirom itd…
– 500 g brasna
– 250 ml toplog mlijeka
– 100 ml tople vode
– 1 zlicica soli
– 1 zlicica secera
– 3 zlicice maslinovog ulja
Priprema
U toploj vodi rastopiti secer i kvasac. Brasno i soli pomijesati, uliti toplo mljeko, rastopljeni kvasac s vodm, te na kraju maslinovo ulje i sve skupa umijesiti dok ne dobijete glatko tijesto. Ostaviti pokriveno 1-2 sata na toplom mjestu.
Razviti ih na velicinu jedne vece tave ( ja sam ih pekla manje jer ih nisam planirala puniti), te peci na zagrijanoj tavi dok ne dobiju boju sa obadvije strane.
Posloziti ih jedan na drugi i zamotati u vlaznu krpu da ostanu meki. Mozete ih puniti sa pecenim mesom, sosom, salatom, ovcjim sirom itd…
Primjedbe
Objavi komentar