Potrebno je:
Priprema:
Tikvice izrendati, posoliti da stanu malo i dobro ih ocediti od tečnosti koju puste. Crni luk sitno iseckati, U posudu staviti tri jaja umutiti dodati ulje, tikvice, crni luk, seckani peršun, isitnjeni sir, kiselu pavlaku, griz, brašno, prašak za pecivo, so i mleveni biber. Masu umutiti da se sjedini i izliti u kalup veličine 20×30 prethodno pouljen i posut brašnom. Peći na 180 stepeni oko 35 minuta da požuti
- 3 jaja
- 1 dcl ulja
- 500 grama rendanih ocedjenih tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 100 grama sira ( feta ili neki masni sir)
- 300 grama brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike kisele pavlake
- 5 kašika griza
- so, mleveni biber
Priprema:
Tikvice izrendati, posoliti da stanu malo i dobro ih ocediti od tečnosti koju puste. Crni luk sitno iseckati, U posudu staviti tri jaja umutiti dodati ulje, tikvice, crni luk, seckani peršun, isitnjeni sir, kiselu pavlaku, griz, brašno, prašak za pecivo, so i mleveni biber. Masu umutiti da se sjedini i izliti u kalup veličine 20×30 prethodno pouljen i posut brašnom. Peći na 180 stepeni oko 35 minuta da požuti
Primjedbe
Objavi komentar