Dugo Imam Ovaj Recept Na Papiriću, Nikako Da Dođe Na Red, Isprobala Sam, Mogu Reći Da Je Bombica Od Kolača :))
Sastojci
BISKVIT
FIL
GLAZURA
Priprema.
Bjelanjke dobro izradite u čvrsti snijeg sa šećerom u prahu.
Lagano umiješajte mljevene lješnjake pomješane sa mljevenim keksom ili mrvicama.
Stavite peći na 180 C 15 minuta dok porumeni i odvoji se od ruba tepsije, najbolje isprobajte čačkalicom.Ohdadite biskvit i prerežite ga na 3 jednaka dijela.
Žumanjke, šečer i mlijeko izmješajte i lupajte na pari da se zgusne.
Ohladite, dodajte izrađeni margarin.
Smjesu podijelite u dva dijela. U jedan dio stavite otopljenu tamnu čokoladu, a u drugi bijelu / po receptu se ne stavlja, ja sam stavila i fino je /
Redoslijed filanja je da na prvu koru stavite žuti fil, na drugu tamni, treću koru premažite ostatkom tamnog fila.
Ukrasite je čokoladnom glazurom ili po Vašoj želji i inspiraciji.
Dobar tek !
BISKVIT
- 8 bjelanjaka
- 10 dkg šećera u prahu
- 20 dkg prženih lješnjaka ili oraha
- 2 žlice mljevenog keksa ili mrvica /prezli/
FIL
- 8 žumanjka
- 15 dkg šećera u prahu
- 3 žlice mlijeka
- 20 dkg margarina
- 7,5 dkg tamne čokolade
- 7.5 dkg bijele čokolade / može i ne mora po želji /
- 1 vanilin šećer
GLAZURA
- 7.5 dkg tamne čokolade
- 3 dkg margarina
- ulje
Priprema.
Bjelanjke dobro izradite u čvrsti snijeg sa šećerom u prahu.
Lagano umiješajte mljevene lješnjake pomješane sa mljevenim keksom ili mrvicama.
Stavite peći na 180 C 15 minuta dok porumeni i odvoji se od ruba tepsije, najbolje isprobajte čačkalicom.Ohdadite biskvit i prerežite ga na 3 jednaka dijela.
Žumanjke, šečer i mlijeko izmješajte i lupajte na pari da se zgusne.
Ohladite, dodajte izrađeni margarin.
Smjesu podijelite u dva dijela. U jedan dio stavite otopljenu tamnu čokoladu, a u drugi bijelu / po receptu se ne stavlja, ja sam stavila i fino je /
Redoslijed filanja je da na prvu koru stavite žuti fil, na drugu tamni, treću koru premažite ostatkom tamnog fila.
Ukrasite je čokoladnom glazurom ili po Vašoj želji i inspiraciji.
Dobar tek !
Primjedbe
Objavi komentar