Sastojci
Za tijesto:
– 17 dkg maslaca
– 25 dkg brašna + pecilni prašak
– 10 dkg šećera + vanilija
– 4 žumanjka
Fil:
– 4 bjelanjka
– 10 dkg šećera
– 3 jogurta / obična
– 2 kisela vrhnja
– 5 – 6 žlica brašna
– kora od ne prskanog limuna
Priprema:
Umuti maslac sa šećerom, dodaj žumanjke i potom brašno.Tijesto podijeli na 2 dijela. Jedan dio razvaljaj na tepsiju, a drugu polovinu ostavi u frižider.Bjelanjak umuti sa šećerom i limunovom koricom.Posebno izmiješaj jogurt i kiselo vrhnje i u to dodaj brašno. Sastavi umućene bjelanjke sa mliječnom smjesom.Tepsiju sa razvaljenim tijestom stavi u pećnicu, maksimalno 10 minuta.Izvadi i na to istresi fil. Ponovo vrati u pećnicu da se uhvati korica. Izvadi ponovo tepsiju iz pećnice.Izvadi onu polovinu tijesta iz frižidera, uzmi ribež i naribaj tijesto preko fila. Vrati u pećnicu i do kraja ispeci .
Primjedbe
Objavi komentar