Kolač sa bananama: Oduševio je sve koji su ga probali

 

Sastojci

Biskvit

– 100 g margarina (rama)

– 120 g šećera

– dva jaja

– 150 g brašna

– pola vrećice praška za pecivo

– dvije kašike kakao

– jedan prstohvat soli

– 75 ml mlijeka

– Krem 600 ml slatkog vrhnja

– tri vrećice kremfixa

– 120 g puder šećera

– jedna vrećica vanilla šećera

– 70 g čokoladnih mrvica

– osam manjih banana

– malo arome okusa banane

Priprema

Margarin i šećer ujediniti i izmiksati. Dodati jaja i sve na pjenasto izmiksati.

Dodati brašno, prašak za pecivo, kakao, so i mlijeko. Miksati da se dobije glatka masa (paziti da ne ostanu grudvice).

Springform Ø 26cm prekrit backpapirom, a okolicu premazati margarinom i na tanko posuti brašnom.

Masu uliti, pa lopaticom površinu mase ujednačiti. Biskvit peći na 160°C.

Hladnom biskvitu kašikom lagano sredinu vaditi do okolice i dna cca. 2 cm.

Ostatke sredine vaditi u drugu zdjelu i izmrviti u što sitnije mrvice. Banane prečistiti i poredati u sredinu biskvita kao što je na slici.

Krem:

Slatko vrhnje sa kremfixom i oba šećera na čvrsto izmiksati, zatim dodati čokoladne mrvice i aromu, pa ponovo lagano na kratko izmiksati.

Na banane sav krem kupolasto nanijeti. Odvojenim mrvicama od biskvita prekriti sav krem i lagano rukama mrvice ispritiskati, oblikovati.

Kolač ostaviti u frižider nekoliko sati, a ponajbolje preko noći!

Primjedbe