Sastojci
Biskvit
– 100 g margarina (rama)
– 120 g šećera
– dva jaja
– 150 g brašna
– pola vrećice praška za pecivo
– dvije kašike kakao
– jedan prstohvat soli
– 75 ml mlijeka
– Krem 600 ml slatkog vrhnja
– tri vrećice kremfixa
– 120 g puder šećera
– jedna vrećica vanilla šećera
– 70 g čokoladnih mrvica
– osam manjih banana
– malo arome okusa banane
Priprema
Margarin i šećer ujediniti i izmiksati. Dodati jaja i sve na pjenasto izmiksati.
Dodati brašno, prašak za pecivo, kakao, so i mlijeko. Miksati da se dobije glatka masa (paziti da ne ostanu grudvice).
Springform Ø 26cm prekrit backpapirom, a okolicu premazati margarinom i na tanko posuti brašnom.
Masu uliti, pa lopaticom površinu mase ujednačiti. Biskvit peći na 160°C.
Hladnom biskvitu kašikom lagano sredinu vaditi do okolice i dna cca. 2 cm.
Ostatke sredine vaditi u drugu zdjelu i izmrviti u što sitnije mrvice. Banane prečistiti i poredati u sredinu biskvita kao što je na slici.
Krem:
Slatko vrhnje sa kremfixom i oba šećera na čvrsto izmiksati, zatim dodati čokoladne mrvice i aromu, pa ponovo lagano na kratko izmiksati.
Na banane sav krem kupolasto nanijeti. Odvojenim mrvicama od biskvita prekriti sav krem i lagano rukama mrvice ispritiskati, oblikovati.
Kolač ostaviti u frižider nekoliko sati, a ponajbolje preko noći!
Primjedbe
Objavi komentar