KROMPIR NA BUGARSKI NAČIN: RECEPT ZA ODLIČAN RUČAK

 

Potrebni sastojci:

– krompir – 1 kg

– maslac – 100 g

– brašno – 30 g

– jaja – 3 komada

– kačkavalj – 100 g

– kiselo mleko – 200 g

– biber – po ukusu

– so – po ukusu

– merne jedinice

Način pripreme:

Operite krompir i skuvajte ga u posoljenoj vodi. Kada se ohladi, oljuštite ga i narendajte na krupno.

Posolite ga i rasporedite u nauljen i brašnom posut pleh.

Jaja dobro umutite, dok ne udvostruče zapreminu i dodajte rastopljeni maslac. Dodajte i brašno i biber.

Pažljivo promešajte i prelijte krompir.

Pospite narendanim kačkavaljem i pecite na 180 stepeni 30 minuta.

Kod služenja dodajte kašiku kiselog mleka i kao dodatak servirajte sezonsku salatu.

Primjedbe