Sastojci
- 2 pakovanja pudinga od cokolade (u
- prahu)
- 1 zumance
- 2 supene kasike ruma
- 2 supene kasike vode
- 50 gr secera u prahu
- 50 gr putera ili margarina
- kokos, mleveni lesnici, mleveni
- orasi…
Priprema
1. Zicom, pomesati secer u prahu sa zumancetom, rumom i vodom. Tu smesu skuvajte na
pari, kada vidite da ostaje trag u serpici, gotovo je. Odmah, u vruce, dodajte puter ili
margarin i puding U PRAHU (znaci, ne treba kuvati puding). Dobro promesati zicom
sastojke, bice dosta lepljivo, ali tako i treba..ostavite u frizider na sat, sat i po.
Oblikovati bombice (jako se lepo rukom oblikuju, tu necete imati nikakvih problema).
Mozete ih uvaljati u kokos, mislim da bi bile lepse da sam ih uvaljala u mlevene lesnike,
ali nisam ih imala, i ovako su vise nego ukusne. NAPOMENE: Povremen proverite gustinu
smese, dok se hladi, meni je trebalo sat i 15-20 minuta, da mogu sasvim lepo da
oblikujem bombice. Jos jednom..puding se dodaje u prahu, ja bih preporucila Dolcelin,
cokolada premium, jer je savrsenog ukusa. Bombice cak i ne morate drzati u frizideru,
ne mogu vam opisati taj ukus..kao najlepse trufles. Sledeci put cu probati sa vanil
pudingom i uvaljati u pistace :)! E, da..od ove mere se malo bombica dobije, ja sam
napravila 21 malu kuglicu, znaci..obavezno duplirajte sastojke, jer cete biti odusevljeni.
Primjedbe
Objavi komentar