NAJUKUSNIJE ŠNICLE KOJE STE IKAD PROBALI

 

Sastojci


– 400 g (5 tanjih) junećih šnicli

– 1 kašičica sitne morske soli

– 1 kašičica aleve paprike

– 4 kašičice mekog brašna

– 100 ml ulja

– 1 kašičica mlevenog bibera

– 5 ravnih kašičica senfa

– 3 čena belog luka

– 600 ml vode ili povrtog bujona

– 100 ml belog vina

– 1 kašika svežeg peršunovog lišća


Prilog:


– pire krompir

– kuvana šargarepa


Priprema

Šnicle oprati, preseći opnu sa strane da se ne bi savile prilikom prženja, prosušiti ih, posoliti, pa uvaljati u mešavinu brašna i aleve paprike.

Na vrućem ulju propržiti šnicle sa obe strane po par minuta, izvaditi ih, premazati senfom, posuti biberom i ostaviti sa strane.

U istom tiganju (sve eventualne trunčice i grudvice prethodno izvaditi iz tiganja), propržiti sitno iseckan beli luk, pa čim zamiriše, uliti vodu ili bujon, vratiti šnicle, smanjiti temperaturu, pa kuvati polupoklopljeno na trojci, ako je skala do 6.

Tokom kuvanja tiganj par puta protresti.

Posle sat vremena sipati vino i kuvati još 15 do 20 minuta, uz češće mešanje. Ko voli, može dodati i lovorov list.

Šnicle posuti svežim peršunovim lišćem i poslužiti uz krompir pire i kuvanu šargarepu.

Primjedbe