NEMAM RIJEČI KOJIMA BI OPISALA OVU LJEPOTICU: TORTA UZ KOJU ĆETE SIGURNO UŽIVATI

 

Sastojci


Prvi sloj:


– 70 g putera

– 100 g crne cokolade / 70% kakao delova

– 1 dl mleka

– 150 g mlevenih lesnika

– oko 150 g mlevenog integralnog keksa


Drugi sloj:


– 3 jaja

– 5 kasika prah secera

– 2 vanilin secera

– 150 g putera

– 1 dl vrhnja za slag

– 100 g mlevenih lesnika


Treci sloj:


– 4 dl vrhnja za slag

– 200 g crne cokolade / 70% kakao delova

– 30 g putera


Priprema


Prvi sloj:

Puter otopiti sa cokoladom i mlekom,dodati lesnike i keks. Dobro izmesati da se sastojci sjedine. Masu preruciti na pladanj i rastanjiti u podlogu. Odloziti u frizider.

Drugi sloj:

Izmiksati zumanca sa prah i vanilin secerom. Belanca posebno umutiti i dodati u zumanca. Staviti da se kuva na pari, otprilike 10-ak minuta. Zatim, krem blago prohladiti, dodati puter i izmiksati.

Umutiti cvrsto vrhnje i dodati u krem. Na kraju dodati mlevene lesnike i lagano izmesati. Ovaj deo naneti na ohladjen prvi sloj i opet vratiti u frizider.

Treci sloj:

Vrhnje zagrejati do vrenja, ali nikako ne dozvoliti da provri. Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi. Krem ohladiti, dodati puter i kratko izmiksati.

Ovaj deo naneti preko drugog sloja i opet odloziti u frizider. Nakon 2-3 sata hladjenja torta je spremna za degustaciju.

Napomene:

Umesto lesnika mogu da se stave orasi ili bademi. Umesto integralnog, moze bilo koji mleveni keks.

U srednji deo moze da se doda i voce po izboru. Sto se secera tice, on ide samo u drugi deo i nama je bilo dovoljno slatko.

Ako volite jace slatko, mozete dodati u podlogu par kasika prah secera.

Primjedbe