PAŠA LOKUM: KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA I KOJEG SVI OBOŽAVAJU

 

Sastojci


– 300 g secera

– 1 l mljeka

– 100 g putera

– 60 g gustina

– 120 g brasna

– 4 velike kasike kakaa

– 1 vrecica vanilin secer


I jos:


– 100 g kokos

– 2 vrecice slag pjene (spremitii po upustvu na vrecici)


Priprema

U vecoj serpi sipati mljeko, secer i ostale sastojke i kuhati dok smjesa ne bude gusta.

U cetvrtastom plehu (od rerne) posuti kokosovo brasno pa izliti skuhanu smjesu i ostaviti u frizideru da se hladi par sati.

Slag pjenu pripremiti po upustvu na vrecici ide: (1/8 mljeka i kasika secera) na jednu vrecicu slaga… dobro smiksati i premazati ohladjeni kolac sa slagom.

Sjeci na lente (3 cm) i motati u krug… tako se formira pasa lokum. Pri motanju budite spretni jer je kolac njezan, polako ga smotajte, sa osjecajem.

Kolac drzati u frizideru jer je tako bolji kada je hladan, bas osvjezavajuci.

Primjedbe