Sastojci
– 300 g secera
– 1 l mljeka
– 100 g putera
– 60 g gustina
– 120 g brasna
– 4 velike kasike kakaa
– 1 vrecica vanilin secer
I jos:
– 100 g kokos
– 2 vrecice slag pjene (spremitii po upustvu na vrecici)
Priprema
U vecoj serpi sipati mljeko, secer i ostale sastojke i kuhati dok smjesa ne bude gusta.
U cetvrtastom plehu (od rerne) posuti kokosovo brasno pa izliti skuhanu smjesu i ostaviti u frizideru da se hladi par sati.
Slag pjenu pripremiti po upustvu na vrecici ide: (1/8 mljeka i kasika secera) na jednu vrecicu slaga… dobro smiksati i premazati ohladjeni kolac sa slagom.
Sjeci na lente (3 cm) i motati u krug… tako se formira pasa lokum. Pri motanju budite spretni jer je kolac njezan, polako ga smotajte, sa osjecajem.
Kolac drzati u frizideru jer je tako bolji kada je hladan, bas osvjezavajuci.
Primjedbe
Objavi komentar