PUNJENA PILEĆA PRSA PEČENA U POVRĆU

 

Sastojci

– 4 kom pilećih fileta / 600 g
– 250 g graška
– 250 g krumpira
– 2 srednje mrkve
– 1 luk
– 2 češnja bijelog luka
– 1 žlica nasjeckanog peršina
– 2 žlice maslinovog ulja

Marinada:

– 3 žlice maslinovog ulja
– 1 žličica timijana
– 1 žličica cumina
– 1 žličica mljevenog pimenta
– sol, papar

Ostalo:

– 2 dl vode
– 1 žličica koncentrata rajčice

Priprema

Narezite krupir na kockice, isto napravite i sa mrkvom.

Stavite povrce kuhati u slnu vodu desetak minuta, prije kraja kuhanja dodajte smrznuti grasak. Dobro ocijedite stavite u zdjelu.


Narezite pileca prsa na snicle.

U posudu stavite maslinovo ulje, sol, papar, mljevenu slatku papariku, moze i malo ljute po uksusu, mljeveni kumin i mljeveni piment.

Sve dobro dobro promijesajte. Marinierajte pilece filete u marinatu nekih 15 min.

Na sitno nasjeckajte luk, cesnjak i persin dodajte u kuhanu mrkvu i krumpir, lagano pososlite, poparite pa pokapajte sa malo maslinovog ulja.

Promijesajte.

U svaki filet dodajte zlicu – dviju nadjeva od povrca, zavijte u roladicu. Stavite u lagano nauljeni protvan, ostatak povrca stavite oko mesa.

U zdjelicu stavite vodu i koncentrat rajcice razmutite pa prelijte meso i povrce.

Pecite oko 30 min, 200 C, dok meso ne dobije finu boju.

Servirajte toplo uz neku salaticu.

Povrce povecavajte ili smanjujte po ukusu.

Primjedbe