Sastojci:
– 1/2 l vode
– 1 kasika secera
– Malo soli
– 2 soljice ulja
– 300 gr brasna
– 4 jaja
– 1 prasak za pecivo
Sirup:
– 500 gr secera
– 1 l vode
Priprema:
Vodu, secer, malo soli i ulje staviti na vatru da provri.
Zatim dodati brasno prethodno pomesano sa praskom za pecivo, te dobro izmesati i ostaviti da se dobro ohladi.
U potpuno hladnu smesu dodavati jedno po jedno jaje i dobro sjediniti sa smesom.
Pleh obloziti pak papirom ili premazati uljem, te spricom istiskivati tulumbe, da budu velicine 12 cm.
Peci oko 30 min na 180 C i jos jednom savet – nikako ne otvarati rernu.
I dok vam se tulumbice peku pripremite sirup, tako sto ce te secer i vodu uzavriti te sa tim serbetom preliti tulumbe.
Ostaviti ih da odstoje i potpuno upiju serbet.
Primjedbe
Objavi komentar