Sastojci
- Sastojci: 1 litra mlijeka
- 3 Dolcela pudinga od vanilije
- 12 žlica šećera
- 0,5 ml vrhnja za šlag
- 2 kremfixa
- 1 staklenka kompota od višanja
- 2 vrečice crvenog preljeva
- Petit Burreau keksi
Priprema
Priprema kreme: od litre mlijeka odvojit cca 2 dcl i razmutit pudinge i 12 žlica šećera da nema grudica, smjesu ulit u ostatak mlijeka i kuhat dok ne zavrije, odnosno dok puding ne postane gust. Ostavit kremu da se potpuno ohladi. U posebnoj posudi izradit vrhnje za šlag s dva kremfixa i polako ga dodavat u ohlađenu kremu od pudinga, Miksat dok smjesa ne postane ujednačena.
U tepsiji dimenzije 40 X 25 cm posložit red keksi, dodat polovicu kreme, na to posložit drugi red keksi i ostatak kreme. Po kolaču posložite višnje. Moj savjet je da si nožem iscrtate kocke kolača i tako posložite višnje da vam kasnije bude lakše rezat, odnosno da vam višnje ne smetaju. Preljeve složit po uputi na vrečici i prelit preko višanja. Ostavit u hladnjaku preko noći.
Primjedbe
Objavi komentar