BANANITA KOLAČ..domaći kolač nadmašio je sve dosad poznate poslastice sa bananama pa nije ni čudo što je osvojio internet

 

Sastojci:

za tijesto:

9 jaja

9 kašika šećera

9 kašika mljevenih oraha

2 kašike brašna

1/2 kesice praška za pecivo

Za fil:


1 litar mlijeka

2 pudinga sa ukusom vanile

4 kašike brašna (vršne)

2 kesice vanilin šećera

250 grama puta

2 kašike šećera u prahu

Čokoladna glazura:

120 gr čokolade za kuvanje

80 gr putera

8 kašika slatke pavlake

ja još:

6 banana

400 ml slatke pavlake

sok iz jednog limuna

Priprema

Testo:

Odvojiti bijelanca pa ih ulupati u čvrst snijeg, dodati šećer, jedno po jedno žumance i mutiti miskerom daok se ne dobije gusta masa.

Pomiješajte orahe, brašno i prašak pa pažljivo dodajte smjesu od jaja. Pecite u plitkom, velikom plehu. Hladno tijesto presijecite na dva dijela.

Fil:

Pomiješajte brašno, puding i vanilin šećer s malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da se kuvate, dodajte šećer (količina po želji) i kad provri dodajte puding. Ohladite fil i povremeno promiješate da se ne uhvati korica.

Umutite pjenasto puter sa šećerom u prahu pa postepeno dodajte puding sobne temperature,pise namirnice.ba

Filovanje:

Na tanjir staviti dio tijesta, prelijte polovinom filom, pa stavite drugi dio tijesta i ostatak fila.

Oljuštite banane, rasiječite ih po dužini na pola i poprskajte ih limunovim sokom pa poslažite po filu i prelijte glazurom.

Možete umotati folijom donji dio kolača da vam se glazura ne sliva previše, ali banane treba dobro zaliti glazurom da ne pocrne.

Primjedbe