FRITULE SA JOGURTOM…najbrže i najjednostavnije fritule, a okus im je savršen. Od početka izrade do gotove prve ture proći će tek dvanaestak minuta!
Sastojci
1 jaje
180 g tekućeg jogurta
2 žlice šećera
1 vanilin šećer
1 češ rakije ili ruma
prstohvat soli
200 g pšeničnog glatkog brašna
pola praška za pecivo
Po želji:
-limunova korica, jabuka, cimet…
Priprema
Ulje ugrijati u loncu, treba biti toliko ulja da fritule mogu plivati u njemu, ne smiju dodirivati dno.
Pjenjačom izmješajte jaje, jogurt, šećere, rakiju i sol. Zatim umiješajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro spojite. Tijesto će biti gušt.
Sada se je ulje već ugrijalo. U svaku ruku uzeti malu žličicu. Žličice umočiti u lonac s uljem. Jednom žličicom zagrabiti smjesu, prenijeti nad lonac, pa drugom žličicom gurnuti smjesu da se prži. (nemojte prepuniti žličicu tijestom, da biste omogućili da fritule budu lijepih oblika, ako prepunite žličicu imat ćete jedno tzv. repove)
Nemojte prepuniti lonac fritulama, ostavite mjesta da se mogu napuhnuti i da se pri tom mogu istim okretati.
Kada se dovoljno isprže na jednoj strani, obično se same okrenu na drugu, ako ne samo ih vi dotaknite vilicom, pa će se okrenuti.
Primjedbe
Objavi komentar