IŠLERI!! OVOM SVOM RECEPTU SAM VJERNA GODINAMA I NIKAD SE NISAM POKAJALA..

 

    SASTOJCI

    

    Tijesto:

    

    10 dkg margarina

    

    4 dkg maslaca

    

    20 dkg oštrog brašna

    

    3 žlice kakaoa

    

    7 dkg mljevenog šećera

    

    1 žumanjak

    KREMA

    

    2 jaja

    

    1 žumanjak

    

    2 ravne žlice škrobnog brašna

    

    15 dkg mljevenog šećera

    1 vanilin šećer

    

    5 dkg margarina

    

    5 dkg maslaca

    GLAZURA OD ČOKOLADE

    

    10 dkg čokolade za kuhanje

    

    PRIPREMA

    

    Tijesto:

    

    Od svih sastojaka umijesiti tijesto i razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, ne pretanko.Čašom ili kalupom(ne prevelikim) rezati krugove i slagati na papir za pečenje malo odmaknute jedan od drugog.Kada izrežete prve krugove, tijesto lagano premijesite i ponovo razvaljajte i ponovite to par puta. Pecite na 180 C 15 minuta

    

    Krema:

    

    Sve sastojke osim maslaca i margarina izradite pjenasto i kuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećniciU hladnu kremu dodajte izrađeni margarin i maslac Kremu stavite u tuljak ili špricu pa ju kružno nanesite na jedan dio išleraOstale keksiće umačite u čokoladu i slažite na rešetku

    

    Glazura:

    

    Čokoladu i mast lagano otopite i pustite da se ohladi i malo stisne Lagano ih, kada se glazura stisne(najbolje malim vilicama) stavljajte na kremu i isto tako lagano pritisnite.

    Ostatak čokoladne glazure stavite u vrećicu i neko vrijeme držite u hladnjaku. Vrećici odrežite vrh i prošarajte išlere. Možete ih ukrašavati i cijelim bademima(oguljenim) u obliku cvijetića(dakle četiri badema) i jako će efektno izgledati

    Posluživanje

    Od ove količine sam dobila 56 keksića tj.28 gotovih išlera.

Primjedbe