SASTOJCI
Tijesto:
10 dkg margarina
4 dkg maslaca
20 dkg oštrog brašna
3 žlice kakaoa
7 dkg mljevenog šećera
1 žumanjak
KREMA
2 jaja
1 žumanjak
2 ravne žlice škrobnog brašna
15 dkg mljevenog šećera
1 vanilin šećer
5 dkg margarina
5 dkg maslaca
GLAZURA OD ČOKOLADE
10 dkg čokolade za kuhanje
PRIPREMA
Tijesto:
Od svih sastojaka umijesiti tijesto i razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, ne pretanko.Čašom ili kalupom(ne prevelikim) rezati krugove i slagati na papir za pečenje malo odmaknute jedan od drugog.Kada izrežete prve krugove, tijesto lagano premijesite i ponovo razvaljajte i ponovite to par puta. Pecite na 180 C 15 minuta
Krema:
Sve sastojke osim maslaca i margarina izradite pjenasto i kuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećniciU hladnu kremu dodajte izrađeni margarin i maslac Kremu stavite u tuljak ili špricu pa ju kružno nanesite na jedan dio išleraOstale keksiće umačite u čokoladu i slažite na rešetku
Glazura:
Čokoladu i mast lagano otopite i pustite da se ohladi i malo stisne Lagano ih, kada se glazura stisne(najbolje malim vilicama) stavljajte na kremu i isto tako lagano pritisnite.
Ostatak čokoladne glazure stavite u vrećicu i neko vrijeme držite u hladnjaku. Vrećici odrežite vrh i prošarajte išlere. Možete ih ukrašavati i cijelim bademima(oguljenim) u obliku cvijetića(dakle četiri badema) i jako će efektno izgledati
Posluživanje
Od ove količine sam dobila 56 keksića tj.28 gotovih išlera.
Primjedbe
Objavi komentar