Sastojci:
1 kg. mesa po želji (u ovom slučaju svinjski kotleti)
nekoliko velikih krompira
1 velika kapula
2 veće mrkve
4 režnja češnjaka
malo ulja
1 dl. bijelog vina
i još soli, papra i vegete desetak
listova svježeg bijelog kupusa
priprema:
Meso špikovati češnjakom, politi uljem i utrljati začine.
Krompir oguliti i izrezati uzdužno, nauljiti, začiniti i staviti na dno nauljene škrovade (najbolje “kikiriki” škrovada s poklopcem). Očišćenu mrkvu isjeći na krupnije komade, kapulu prepoloviti, pa i njih “ušuškati” u krompir.
Na krompir staviti meso
Zaliti vinom.
Sve prekriti u dva reda listova kupusa
Poklopiti (ako nemate poklopac dobro zatvorite s nekoliko slojeva alu-folija) i peći na 220°C oko 2 sata.
Zatim izvaditi iz pećnice i ukloniti
Gornji sloj pocrnjelih listova kupusa koji su “dehidrirali”, i svoju tekućinu “poklonili” meso i povrću koje ostaje super sočno!
Donji listovi su savršeno ispečeni i izuzetno ukusni!
Primjedbe
Objavi komentar