potrebno je:
10 manjih babura
1,2 kg sira za filovanje
1l surutke
tako
priprema:
Oprati i očistiti paprike od peteljke i semena. Na paprikama napraviti rupicu na dnu veličine zrna pšenice. Paprike po ukusu posoliti sa unutrašnje strane. Ja sam stavljala prstohvat soli za svaku papriku. Nafilovati ih sirom, kao kada pravite standardne paprike sa mlevenim mesom. Poređajte paprike u posudu gde će se odleže neko vreme. Ostavite da odstoje tako nafilovano jedno 3h van frižidera, ali nije na previše toplom mestu. Nakon toga napravite presolac od surutke i soli. Dakle, sipajte po svom ukusu, ali prethodno probajte sir koji ste kupili da sveukupno ne preterate sa količinom soli. Preliti paprike presolcem. Pritisnite ih nekim “tegom” kako bi bile skroz prekrivene tečnošću. Ostavite ih da odstoje srednje 3-4 nedelje na hladnom i tamnom mestu. A onda uživajte u njihovom ukusu.
Primjedbe
Objavi komentar