APSOLUTNI HIT I POBJEDNIK svi rođendana i partija…PUNJENI KLIPIĆI

 

Sastojci

oko 1 kg Glatkog brašna Podravka

1,5 kocka svježeg kvasca

2 dcl ulja+1/2 dcl za razvaljati

7 dcl mlijeka


1 m.ž Šećera ( kristal)

2 muške žličice soli

40 šnita (tankih) šunke

20 šnita gauda sira

Priprema

Razmočite kvasac sa šećerom i malo brašna u malo toplog mlijeka.Kad se kvasac digne dodaje preostalo mlijeko ,sol,glatko brašno i ulje.

Zamijesi se tijesto i stavi na toplo prekriveno krpom da se digne.Kad se digne premjesite ga i podijelite na 40 malih kuglica.Ostavite da se dižu.

Klipići se rade na pouljenoj površini pa stalno podlijte sa mrvicom ulja da se lakše valjaju.Svaku kuglicu razvaljamo da bude duža.Pripremimo tanke šnite šunke i sira.

Na početku razvaljane kuglice stavljamo šnitu šunke i pola šnite sira.Zarolamo.Pećnicu zagrijemo na 230 stupnjeva.

Klipiće stavljamo u velike lime obložene papirom za pečenje.Ostavimo ih da se još malo dižu dok se ne ugrije pećnica.

Premažemo ih sa razmućenim jajetom ili samo žumanjkom.Po želji pospemo sezamom ili sa soli.

Klipići se peku na 230 stupnjevadok se lijepo ne zapeku i dobiju boju.

Odlični za dječje zabave,obiteljska druženja…Mogu se i zamrznuti pa ih uzimate po potrebi,ugrijete i kao svježi su.

Primjedbe