ČOKOLADNA TORTA SA KEKSOM: Jeftina poslastica koju ćete zavoleti na prvi zalogaj, a i lako se pravi

 

Recept za čokoladnu tortu sa keksom je toliko lak da će i najmanje iskusni ljudi u kuhinji sigurno moći da je pripreme. Ova torta, osim što je odličnog ukusa, odlično se uklapa i na svečanim trpezama. Bez sumnje će biti savršena za zabave, nedeljnu kafu ili praznike. Ako volite čokoladne torte, biće odličan izbor za vas.Sastojci:

150 g šećera

250 g putera

125 ml mleka

400 g mleka u prahu

200 g keksa

80 g kikirikija

4 kašike kakaoaPriprema:



Rastopite puter u šerpi. Zatim dodajte šećer, mleko i kakao. Sve zagrevamo na laganoj vatri i mešamo dok se sastojci ne sjedine i šećer potpuno ne rastvori. Sklonite šerpu sa vatre i ostavite 2-3 minuta da se malo ohladi. Zatim u masu postepeno dodavati mleko u prahu i mikserom na srednjoj brzini mešati. Mešati dok se ne dobije homogena masa. Zatim u čokoladnu masu sipajte izlomljeni keks i seckani kikiriki. Sve dobro izmešajte kašikom. Kalup za torte obložite prozirnom folijom.

Čokoladnu masu sipajte i izravnajte. Stavite u frižider preko noći. Sutradan izvadite iz kalupa i isecite. Prijatno!

Primjedbe