KARPATI – ODMAH SAM SE ODUŠEVILA IZGLEDOM I OKUSOM

 

Sastojci:


Tijesto:

2 dl vode

pola margarina

2 dl brašna

5 jaja

malo soli

Krema:

3 pudinga od vanilije

1l mlijeka

2 dl šećera

1 margarin

Ostalo:

2 kompota od breskve, kruške, višnje… (po izboru)

1/2 l šlaga (Hole)

šećer u prahu (za posipanje)

priprema:


Tijesto:


Vodu i margarin kuhati dok ne provri. U to dodati 2 dl brašna i malo soli. Samo promiješati da postane jedna masa, ne kuhati.

Prebaciti u plastičnu posudu i odmah dodati jedno po jedno jaje (ne mora se čekati da se ohladi.

Zagrijati pećnicu na 220°C.

Tanko namazati pola kreme na papiru za pečenje u velikoj tepsiji (za pećnicu) i peći oko 20 min na 220° C.

Isto napraviti je drugim dijelom kreme da se dobiju dvije kore.

Krema:

Skuhati puding sa 2 dl šećera u 1 l mlijeka.

U ohlađeno dodati margarin. Dok se hladi puding treba miješati da se ne napravi korica.

Izmuti 1/2 l šlaga.

Voće iz kompota narezati na manje komade.

Slagati:

kora – krema – voće – šlag – kora

Gore posipati šećerom u prahu.

Primjedbe