Sastojci:
– 1 tikvica,oko pola kg
– 1 jogurt
– 3 vrhom pune velike kasike svezeg sira
– 3 jaja
– otprilike 150 gr brasna
– sol
– ulje
– malo sira za posuti
– na vrhu noza praska za pecivo
priprema:
Tikvicu ocistite i naribajte,posolite pa nek malo odstoje da puste vodu.Ocedite i polako dodajte jaja,sir,jogurt,brasno i malo praska za pecivo,mozete dodati jos malo soli. Treba da bude srednje gusto,sami cete morati ocijeniti zbog tikvice-tesko je da svi isto ocedimo od tecnosti pa brasno sami regulisite.Odozgo naribajte sira trapista ili nekog drugog. Dobro nauljite pleh,moze da se stavi papir za pecenje i sipajte masu,pecite na 200C oko 35-40min Ovo uglavnom pravim za veceru,odlicno je leti uz jogurt,moze i pivo,pravila sam i sa tikvicama iz zamrzivaca,mozete unutra ubaciti i sunkice ili salame,sve je po volji.Lepo je i drugi dan kad se ohladi.
Primjedbe
Objavi komentar