SASTOJCI:
100 g keksa
200 g lešnika
1 l mleka
200 g brašna
100 g šećera
100 g putera
25 g kakaoa
25 g nutela
10 ml ekstrakta vanile
250 ml slatke pavlake
PRIPREMA:
Mleveni keks pomešajte sa mlevenim lešnicima (100 g) i pospite po dnu kalupa. U mleko sipajte brašno i šečer koji ste prethodno sjedinili i kuvajte dok se ne zgusne, uz konstatno mešanje. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter i izmešajte dok se ne istopi. Zatim sipajte kakao i nutelu, promešajte. Sipajte preko keksa i lešnika i poravnajte. Umutite slatku pavlaku i sipajte preko čokoladnog fila. Poravnajte i stavite u frižider na pola sata. Izvadite, isečite, pa pospite mlevenim lešnicima (50 g), pa svako parče urolajte. Ukrasite karamelizovanim lešnicima ako želite.
Primjedbe
Objavi komentar