Sastojci:
pakiranje rozen kora
KREMA:
1,5 L
2 pudinga od čokolade
200 g šećera
4 žlice brašna
2 žlice gustina
300 g čokolade za kuhanje
250 g mljevene Milka čokolade
3 paketića vanilin šećera
200 g maslaca ili margarina
GLAZURA:
50 g maslaca ili margarina
50 g maslaca 0 g margarine čokolčade
1 dcl slatkog vrhnja
priprema:
Zagrijati litru mlijeka dok ne provri, iu njega se umiješati u preostalih pola litra umješan puding, brašno, gustin i šećer. Kad je krema kuhana maknuti s vatre i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Prvo mijesati kuhačom dok se čokolada ne otopi, a zatim par minuta mikserom. Preliti ju u posudu u kojoj će se hladiti i prekriti prijanjajućom folijom. Izraditi margarin sa vanilin šećerom i dodati ohlađenu kremu. Premazati rozen kore i staviti na hlađenje na par sati, kad se ohladi preliti glazurom od čokolade, maslaca i slatkog vrhnja otopljenim na pari.
Primjedbe
Objavi komentar