SKROZ ČOKOLADNE LEDENE KOCKE: Tajna je u osvežavajućem filu koji se ne kuva i lakše pravi

 

Ledene kocke su jedan od najlepših starinskih kolača koji se prave od čokoladne kore, preko ide beli fil, a onda i glazura. Isprobajte i recept za čokoladne ledene kocke koje ćete u slast pojesti. Ljubitelji slatkih đakonija biće oduševljeni jednostavnim receptom. Fil za ovaj kolač se razlikuje od originalnog, lakše se pravi i ne mora da se kuva. Čokoladni fil za ledene kocke dosta podseća na čizkejk fil.

Sastojci:

Za biskvit:

80 g brašna

30 g kakaoa

1 kesica praška za pecivo

3 jaja

180 g šećera

50 ml mleka + 50 ml

50 ml ulja

Za fil:

300 ml slatke pavlake

100 g svježeg ili krem ​​sira

3-4 kašike šećera u prahu

1 kašika kakaoa

za glazuru:

40 g kakaoa

50 g šećera

200 ml mleka

20 g putera

priprema:


Učinite pomešano brašno, kakao i prašak za pecivo, au drugoj posudi umutite jaja sa prstohvatom soli.

Dodajte i šećer i mutite dok ne postanu skroz penasta. Sipajte mleko (50 ml) i ulje i nastavite da mutite. Postepeno dodajte suve sastojke i lagano sjedinite. Kalup dimenzija 24×24 cm premažite puterom (ivice i dno) i pospite brašnom. Sipajte smesu unutra. Poravnajte i pecite na 170°C oko 30-35 minuta. Zatim umutite slatku pavlaku, pa dodajte krem ​​sir i šećer u prahu i nastavite da mutite. Zatim sipajte kakao i lagano promešajte. Koru probušite čačkalicom na nekoliko mesta, pa prelijte mleko (50 ml). Sipajte fil i poravnajte. U šerpi se miješa kakao, šećer i mlijeko da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok ne uključujete i dodajte puter. Promiješajte dok se sve ne otopi i sjedini. Sipajte preko fila, pa stavite u frižider da se stegne.

Primjedbe