VEKNA OD MLJEVENOG MESA: NE ZNA SE JELI BOLJA TOPLA ILI HLADNA

 

Sastojci

800 gr mlevenog mesa po želji

3 kriske hleba

2 kom crvene pecene paprike

2 kom jaja

malo persuna

1 glavica crnog luka

1 kafena kasicica senfa

150 gr kackavalja


150 gr dimljene pecenice ili prsute

malo soli, bibera, belog luka

Priprema

Mleveno meso umesiti rukama sa ocedjenom sredinom od hleba (koje je prethodno bilo natopljeno u vodi), dodati jaja, sitno iseckani luk, senf, sitno seckanu papriku, dimljeno meso i zacine (tako, biber, beli luk, persun i ostalo pozelji). Sve to dobro umesiti pa ostaviti u frizideru da malo odstoji, oko pola sata.

Zatim rastanjiti kao ploču na aluminijumskoj foliji debljine jednog prsta. Na blizi kraj ploce poredjati stapice kackavalja ceo red i pazljivo uz pomoc folije urolati kao rolat. Premazati uljem i staviti u podmazan pleh u rernu da se pece. Peci oko 45 minuta na 220 stepeni iu toku pečenja nekoliko puta polivati ​​saftom iz rerne.

Primjedbe