ZORINI PUŽIĆI – GODINAMA SAM VERNA OVOM RECEPTU I PORED PONEKOG IZLETA, UVEK MU SE VRAĆAM!!!

 

Za testo:

300 gr mekog brašna za kolače tip 400

2 dl mleka

25 gr svežeg kvasca

2 žumančeta

na vrh noža soli

100 gr margarina

150 gr šećera

Za prelivanje pužića:

1/2 lit. mleka

6 kašika šećera

2 kesice Vanilin šećera

PRIPREMA:

TESTO: U 2 dl mlakog mleka rastvorite kašiku šećera i kvasac. Kada kvasac nadođe, dodajte ga brašnu, dodajte žumanca i so, pa zamijenite glatko testo.

Pustite ga da se odmorite 10 minuta.

Na pobrašnjenoj dasci, oklagijm razvucite tanko testo u pravougaonik. Margarin i šećer penasto umutite i njime premažite testo.


Urolajte ga i tankim nožem isečite parčad debljine 2 cm.

Podmažite pleh (ja sam koristila đuveč pleh) i poređajte pužiće sa manjim razmakom između.

Pleh stavite na toplo mesto i ostavite da odmara oko sat vremena.

Za to vreme ugrejte rernu na 200 C i stavite mleko, šećer i vanilin šećer da se kuva bar 15 minuta.

Ovim sirupom ćete preliti pužiće kad budu na pola pečeni.

Vratite ih posle u rernu i pecite još 10 minuta (dakle, ukupno vreme pečenja je oko 20 minuta).

Posluživanje:

Možete ih poslužiti i tople i hladne, volja vam!!!

Primjedbe