Sastojci:
50 g butere
900 g krompira (na kocke)
1 crni luk (110g)
100 g mrkve (na vece kocke)
170 g sitno isjeckanog paradajza
80 g rize
vegeta
mljevena crvena paprika
1300 ml vrele vode
1 velika kasika persuna
priprema:
Buter staviti u lonbac da se istopi. Dodati luk, mrkvu i paradajz pa prziti par minuta da se dobro uprzi.
Sad dodati krompire i sve mjesajuci dobro uprziti, Zacinivsi vec sa vegetom i mljevenom paprikom.
Dok pržite krompir dodavati sve po malo vrele vode, ne sve odjednom. Sad smanjiti temperaturu na srednju, dodati rizu, i naliti sa ostatkom vode i kuhati dok sve fino ne omeksa. Pred sami kraj dodati 1 veliku kasiku persuna, suhog.
Posluživanje:
Čorba je malo gušća, ne previse, ali ko ne voli moze dodati vise tekucine, nekih jos 200 ml vode, ili tecnog vrhnja (pavlake).
Primjedbe
Objavi komentar