LIMUN,PERŠUN,SODA BIKARBONA: Recept koji podiže imunitet na maksimum, izbacuje sve otrove!

 

Svi mi znamo da su limun i peršun nevjerovatno zdravi. U kombinaciji, pak, oni su još moćniji. Redovno konzumiranje peršuna će mnogo poboljšati vaše celokupno zdravlje. Ljudi ga u malim količinama dodaju svojim receptima, uglavnom radi ukusa. Time ćete sebi učiniti ogromnu uslugu. Peršun sadrži dvije grupe jedinstvenih sastojaka, a svaki od njih je vrlo važan za cijelokupno zdravlje. Prva grupa uključuje prirodnu esencijalnu ulja, drugi flavonoid. Uporedo sa tim, peršun je veoma bogat vitaminima C, A i K, te se naročito preporučuje u sezoni prehlada i gripa. Takođe je dokazano da je peršun vrlo efikasan za poboljšanje izbacivanja toksina iz tijela, kao i cirkulaciju krvi. Dodavanjem limunovog soka peršunu dobićete čudesni napitak koji snižava nivo lošeg holesterola u krvi.



Sastojci:


1,5 litara vode

3 veze peršuna

1 kg limuna

soda bikarbona

priprema:


Istrljajte limun sa malo sode bikarbone kako biste uklonili prljavštinu i toksine. Najbolje je da kupite na pijaci i to onaj koji nije hemijski tretiran. Prokuhajte vodu i ostavite da se ohladi. Isjecite limun na kriške i sitno isjeckajte peršun, a zatim ih dodajte u ohlađenu vodu. Prekrijte poklopcem i ostavite da odstoji jedan dan u frižideru. Na kraju sve zajedno sameljite u blenderu i tečnost prespite u staklenu teglu ili flašu. Za najbolje rezultate konzumirajte oko 100 ml napitka svakodnevno.

Primjedbe