Recept Za Prefine Čupavce S Marmeladom

 

Sastojci:
Biskvit
3 jaja
200 g šećera
1 vrećica burbon vanilija šećera, npr. Dolcela
125 ml mlijeka
150 ml ulja (biljnog, suncokretovog)
300 g glatkog brašna, npr. Podravka
prstohvat soli
5 g praška za pecivo, npr. Dolcela
Umak
100 g tamne čokolade
150 g maslaca
50 g šećera
200 ml mlijeka
+200 g kokosovog brašna (ribani kokos)
+5-6 žlica džema, npr. Podravka namaz malina i kokos
Upute:
Biskvit
Pećnicu zagrijte na 180°C, protvan premažite maslacem i uložite papirom za pečenje. Trebate veći, plosnati protvan kako biskvit ne bi bio previsok. Ako nemate takav protvan, pecite u duplo manjem pa biskvit prerežite horizontalno (no pazite i da povećate vrijeme pečenja).
Jaja i šećer izmiksajte 4-5 minuta dok se smjesa ne udvostruči i postane blijeda. Dodajte ulje i mlijeko pa promiješajte pjenjačom.
Zasebno izmiješajte brašno, sol i prašak za pecivo pa prosijte u smjesu.

Sve sjedinite pjenjačom pazeći da ne ostane grudica.
Prebacite u pleh, poravnajte površinu i pecite oko 15 minuta, tj. dok čačkalica koju ubodete u sredinu ne izlazi čista.
Ohladite pa izvrnite na radnu površinu i skinite papir za pečenje. Biskvit prerežite na dva jednaka dijela pa jedan dio premažite džemom. Zatim taj premazani dio uključiti pre onim čistim.
Sada možete sve to zajedno ohladiti ili možete prvo izrezati kocke pa onda ohladiti. Praktično je sve staviti u zamrzivač na 15 minuta, dok ne pripremite umak, jer će se na taj način kolačići stisnuti i neće se odvajati prilikom umakanja.
Umak od čokolade
Za umak pomiješajte sve sastojke i kuhajte na laganoj vatri da se potpuno ne otope i sjedine – trajaće 4-5 minuta. Malo se ohladite, a prije korištenja pomiješajte pjenjačom.
Slaganje
Svaki kolačić prvo pomoću dvije vilice umočite u čokoladni umak, a zatim priložite kokosom. Stavite na tanjur pa još malo ohladite da se čokolada upije i stisne. Poslužite na sobnoj temperaturi. Dobar tek!
Napomene
U receptu sam koristila Podravka glatko brašno, extra namaz od maline i koksa te Dolcela prašak za pecivo i bourbon vanilija šećer.

Primjedbe