Sastojci:
Za koru:
200 g čokoladnog keksa
70 g putera
30 ml mleka
Za fil:
300 g čokolade
600 g krem sira
50 ml kondenzovanog mleka
100 ml slatke pavlake
Za karamel fil:
220 g šećera
40 ml vode
100 g
neutralne pavlake 100 ml
120 g kikirikije
Za glazuru:
130 g mlečne čokolade
130 ml neutralne pavlake
70 g seckanog kikirikija
priprema:
Keks sameljite, pa pomešajte sa puterom i mlekom.
Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu, a zatim u četvrtastu kalupu formirajte koru. Za karamel fil u šerpu sipajte šećer i vodu, pa kuvajte na umerenoj vatri dok se šećer ne karamelizira. Zatim dodajte puter i slatku pavlaku i izmiješajte se sve sjedini. Na kraju u karamelu umešajte kikiriki. Ostavite da se prohladi. Za fil čokoladu izlomite, stavite u šerpicu, pa je lagano otapajte. U činiji pomešati krem sir, slatku pavlaku i kondenzovano mleko, pa sve umutiti mikserom. Na kraju dodajte rastopljenu čokoladu i još jednom sve umutite. U kalup prvo rasporedite karamel fil sa kikirikijem, a zatim preko njega čokoladni fil. Čizkejk stavite u frižider na 3 sata a se stegne. Za glazuru čokoladu rastopite sa pavlakom na umerenoj temperaturi, a zatim dodajte kikiriki. Kada se malo prohladi rasporedite je preko kolača i lepo poravnajte. Kada se glazura stegne kolač sprema za jelo.
Primjedbe
Objavi komentar