Sastojci
biskvit
4 žumanjka
8-10 žlica šećera
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
12 žlica brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
1 žlićica instant kave
4 bjelanjka snijeg
fil
10 dkg kokosa
3 žlice oštrog brašna 1/2
žlice šećera
mlijeka
1 vanilin šećer glazura
10
dkg tamne čokolade
5 dkg putra ili margarina
ulja toliko da dobijete glatku glazuru
Priprema
1.Žumanjke, šećer, mlijeko i ulje dobro izmutite, stavite brašno, prašak za pecivo, promješajte, lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Podijelite smjesu na dva dijela, u jedan vruće dodajte kakao pomješan sa instant kavom u maloj vodi, sve zajedno promješajte i stavite u namazanu i pobrašnjenu tepsiju. Pecite na 180 C da porumeni. Dok se bisvit peče pomješajte zajedno kokos sa brašnom, šećerom i hladnim mlijekom, stavite kuhati da zakuha, do tada će tamni biskit biti dovoljno pečen da fil možete preliti po njemu, na fil stavite žuti biskvit. Pecite dok kolač porumeni i malo se odvoji od tepsije. Hladan kolač po želji ukrasite čokoladnom glazurom.
2.Veličina tepsije 35 x 22 cm.
Primjedbe
Objavi komentar