SELJANČICA KOLAČ

 

Sastojci
2 oblatne
petit keksa
malo mlijeka za namočiti kekse

Krema
2 cijela jaja
150 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
1 žlica mljevene kave
200 g margarina

Glazura
150 g čokolade za kuhanje
2 žlice mlijeka
2 žlice ulja
40 g margarina

Priprema

Krema:
Sećer i jaja pjenasto umutiti i kuhati na pari uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Tokom kuhanja dodajte mljevenu kavu i otopljenu čokoladu. U ohlađenu smjesu umiješati dobro izrađen margarin.

Slaganje:
Na tacnu postaviti oblatnu (ja sam imala velike oblatne (27x37cm) pa sam slagala samo jedan crveni keksi, ako imate manje onda moze i dva reda keksa-znaci tri reda kreme), premazati sa pola kreme. Po kremi položiti kekse namočene u mlijeko (možete u mlijeko dodati i malo ruma). Kekse premazati drugom polovicom kreme i prekriti oblatnom.
Kolač opteretiti da se oblatne lijepo zalijepe kako se ne bi odvajale.
Sutradan preliti kolač glazurom.

Primjedbe