ČUPAVCI SA KOKOSOM – Fini, meki i ukusni!!

 

Sastojci
Biskvit:

3 jaja
220 g kristal šećera
300 g brašna
1 prašak za pecivo
180 ml ulja
100 ml mlijeka
Krema:
250 g margarina ili maslaca
100 g čokolade za kuhanje
1 veća žlica ruma
200 ml mlijeka
180 g šećera
Ukrašavanje 300 g brašna
kokosa Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. U žumanjke ubaciti šećer i pjenasto sve umutiti da smjesa postane svijetla. U smjesu uliti ulje i mlijeko pa sve kratko izmiksati. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo u više puta da se smjesa bolje poveže. Na kraju umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg, te ih ručno dodati u smjesu da nastanu mjehurići



Protvan veličine 33×19 centimetara obložiti papirom. Za bolje prianjanje na protvan stavite malo ulja.
Papir na stijenkama protvan dobro uglaviti te na uglovima zarezati škarama i preklopiti da bolje prione na stijenke (detalje možete pogledati u videu).
Prebaciti smjesu u protvan te je dobro izravnati i lupiti par puta o tvrdom podlogu.
Biskvit se peče u zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva 30 minuta.
Ispečeni biskvit izvaditi iz pećnice te ga izvaditi iz protvana.
Maknuti papir za pečenje i ostaviti da se biskvit ohladi na sobnu temperaturu.
Za kremu u duboj posudi na štednjaku zagrijavati margarin i čokoladu.
Stalno se miješati da se smjesa bolje poveže.
Zatim sipati šećer, mlijeko i rum te zagrijavati do vrenja.
Kad krema prokuha, maknuti s vatre i pustiti da se ohladi na sobnu temperaturu.
Ohlađeni biskvit rezati na željenu veličinu (sam rezala na dimenzije 6×4 centimetra).

Primjedbe