Sastojci:
Tijesto:
3 jaja
12 žlica šećera
12 žlica ulja
12 žlica mlijeka
12 žlica brašna
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
Za preljev:
2 ½ dl mlijeka
10 žlica šećera
malo ruma (ako imate malu djecu bit će dobro i bez ruma)
Za premaz gore:
3 šlaga
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, a žutanjke miksajte mikserom najvećim brzim dodajući šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo, mlijeko i kakao. Kad se svi sastojci dobro povežu dodajte i snijeg od bjelanjaka mješajući najmanjim brzinom. Snijeg u smjesu možete miješati čak i žlicom. U podmazanu tepsiju izliti smjesu i staviti peći na 180 °C. Još topli biskvit preliti sa hladnim prelivom. Na hladno staviti šlag i potpuno ohladiti. Ako slažete ovaj kolač u proljeće možete staviti na šlag i svježe jagode narezane na komadiće.
Primjedbe
Objavi komentar