Ispratite sljedeće korake i pripremite savršenu ljetnu poslasticu idealnu za sve vrste proslava. Savršen spoj čokolade i vanilije čini ovu tortu idealnom za sve ljubitelje slatkiša.
Sastojci:
180 g čokoladnog keksa
70 g putera
1 kašika mlijeka
30 g želatine
150 ml mlijeka
400 g pavlake
300 g kondenzovanog mlijeka
200 ml slatke pavlake
1 kesica vanilijnog šećera
30 g kakao praha
priprema:
Rastvorite želatin prema uputstvu, dodajte 150 ml mlijeka i ostavite malo da stoji. Keks samljeti u blenderu, pa dodati 70 g otopljenog putera i 1 kašiku mlijeka. Sjediniti. Staviti u obruč i napraviti koru. Stavite u frižider na 10 minuta. 400 g pavlake i kondenzovano mlijeko umutiti. Posebno umutiti 200 g slatke pavlake ili tečnog šlaga. Želatinu dodajte nekoliko kašika kreme od kondenzovanog mlijeka, pa sve sjedinite.
Primjedbe
Objavi komentar