Sastojci:
– 2 jajeta
– 12 kašika šećera
– 12 kašika mleka
– 12 kašika ulja
– 2 kašike kakaoa
– 12 kašika brasna
– 1 kašika rume
– može i malo cimeta
– 1 kesica prasaka za pecivo
Preliv:
– 2 dcl slatke pavlake
– 100 g mlečne čokolade
– malo oraha mlevenih
– malo ruma ili mleka
priprema:
Mikrorerna treba da bude podešena na 800 W. Vatrostalni kalup od 22 cm. Jaja žicom dobro umutiti dodati redom ostale sastojke, izlijte u vatrsoatlni kalup.
Mikrorernu stavite na 5 min. na najače podesiti temperaturu. Slatku pavlaku ugrejte iu njoj rasturite čokoladu. Kada je torta gotova sačekajte par minuta, a potom je bukvalno izvrnite na tanjir i prelijte slatkom pavlakom i čokoladom. Ukrasiti mlevenim orasima.
Primjedbe
Objavi komentar