DOMAĆE MEDENO SRCE – CIJELA KUĆA MI MIRIŠE NA MEDENJAKE..MJERA JE NA ČAŠE ZBOG LAKŠE PRIPREME!

 

Ako kolačiće izrežete modlicama u obliku srca i obložite čokoladom, ovo definitivno postaje 'polusitni' kolač koji bez imalo razmišljanja treba da se uvrsti u ovogodišnju listu svojih božićnih kolača.

SASTOJCI:

(mjera je čaša od 2 dl)

1,5 čaša brašna

1 čaša šećera

1,5 čaša mlijeka

3 žlice ulja

5 žlica pekmeza od marelice

1 žlica sode bikarbone

1 žlica Tradicionalnih dodataka za medenjake Dr. Oetker

za premaz:

5 žlica pekmeza od marelice + 10 dkg naribane čokolade za kuhanje

za glazuru:

15 dkg tamne čokolade + 3 žlice ulja

PRIPREMA:

Pomiješajte u posudi sve suhe sastojke pa postepeno uz miksanje u mlijeko, ulje i pekmez. Dobivenu biskvitnu smjesu koja bi trebala biti prilično rijetka izliti u mjernu posudu radi lakšeg odvajanja na dva jednaka dijela. Trebali biste dobiti cca. 8 dl smjese. U namašćen i pobrašnjen lim izliti polovicu smjese pa peći u pećnici na 175°C 15 minuta. Izvaditi iz pećnice pa odmah pažljivo premazati pekmezom i posipati ravnomjerno naribanom čokoladom. Izliti po tome drugi dio smjese pa se vratiti u pećnicu i nastaviti peći još 30 min. Pečeni kolač prohladiti, rezati kalupićem u obliku srca, umakati u čokoladnu glazuru i pustiti da se stvrdne. Ostatke nakon rezanja srca iskoristite tako da ih natrgate na sitne komadiće, polijete sa dvije žlice ruma pa radite male kuglice vlažnim rukama, uvaljate ih u čokoladu i po želji ukrasite.

Primjedbe