ISPROBAJTE CARSKE ŠNICLE:Juneće šnicle možete spremiti na razne načine, ali je uvek potrebno malo više vremena i sastojaka da bi bile mekane i sočne

 

Sastojci:

8 juna šnicli,4-5 glavice crnog luka,200 g mesnate slanine,100ml ulja,200ml belog vina,200ml vode,po ukusu so i biber,1 puna kašika Gussnela Dolcela (gustina),po potrebi vode.Prilog: 500 g Zamrznutih krumpirovih njoka Podravka ili neki drugi po izboru.

priprema:

Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso preko najlon kese i začiniti ih po ukusu.

Crni luk očistiti i iseći na kockicama,mesnatu slaninu takodje iseći na kockicama. Na malo ulja propržiti luk da porumeni. U posebnoj dublju šerpu srednje veličine sipati ostatak ulja, pa rasporediti polovinu šnicli po dnu.

Preko njih posuti pola luka i slanine. Poslagati ostatak šnicli i posuti ostatkom luka i slanina. Staviti i lovorov list preko. Pomešati vino i vodu i preliti šnicle. Poklopiti i kuvati 120 minuta na srednjoj temperaturi uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Pred kraj kuvanja razmutiti gustin u maloj vodi, preliti preko šnicli, pa jelo ostaviti da prokuva kako bi se saft zgusnuo. Pripremiti prilog po želji i servirati uz šnicle. Kod mene kao prilog su bili JOGURT .


Primjedbe