Za puding:
1 litar mlijeka
2 kašike kakaoa
1,5 fildžan nišeste/ gustina/ ili mala šoljica za mjeru/
1 fildžan brašna
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
50 grama margarina, ja sam koristila maslac
Kokos
1 čaša mlijeka
1 šlag krema za kolače
PRIPREMA
Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provrije skloniti sa vatre i dodati vanilin šećer i margarin. Miješati dok se margarin ne istopi.
Tepsiju posuti sa kokosom (što više to bolje) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom. Ostaviti u frižideru 30 minuta.
Šlag kremu izmutiti sa mlijekom i kada izvadite kolač iz frižidera premazati šlag kremom. Ponovo vratiti u frižider na 1 sat.
Rezati na pravougaonike i nožem polahko urolati.
Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provrije skloniti sa vatre i dodati vanilin šećer i margarin. Miješati dok se margarin ne istopi.
Tepsiju posuti sa kokosom (što više to bolje) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom. Ostaviti u frižideru 30 minuta.
Šlag kremu izmutiti sa mlijekom i kada izvadite kolač iz frižidera premazati šlag kremom. Ponovo vratiti u frižider na 1 sat.
Rezati na pravougaonike i nožem polahko urolati.
Primjedbe
Objavi komentar