Tri leće: Recept za biskvitni kolač kojem tepaju da je najsočniji na svijetu

 

Sastojci :

ZA PATIŠPANJ

6 jaja

100 gr secera

200 gr brasna

pola peciva

1 vanilin secer

ZA PRELIV PATIŠPANJA

400 ml slatke pavlake

300 ml kondenziranog mleka

800 ml obicnog mleka

ZA PREMAZIVANJE

300 gr karamel kreme

priprema:

Umutiti belanca pa postepeno dodavati secer i vanilin secer..Kada su dobro umucena dodavati jedno po jedno zumance,izmesati pa polagano dodavati brasno pomesano sa praskom za pecivo..Kada dodajete brasno onda iskljucite mikser na najslabiju brzinu i samo lagano izmesajte..

Smesu uliti u tepsiju oblozenu pek papirom i peci oko 20-25 min na 180 stepeni..Pustiti da se patispan malo ohladi pa ga izvadite iz tepsije i nozem izbodite na vise mesta..U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa onda na nju polozite pandispan naopacke okrenut ( onaj deo sto je bijo gore sad ide dole )..Ostavite da odstoji 10ak minuta pa zatim izmesajte mleko i kondenzovano mleko pa njime prelijte patispan odozgo..Pustite malo neka odstoji da mleko finu upije pa premazite karamel kremom..Dobro ohladite i uživajte u ovome predivnom kolaču..

Napomena: za ovaj kolac je veoma bitno da nabavite dobar karamel krem ​​jer je on ključni sastojak za lepi ukus ovoga kolača..Ja uzimam slasticarski karamel u kantice od pola kg..Tepsija u kojoj sam pekla kolac je 20×30..!!

Primjedbe