BRZI SLADOLED GOTOV ZA 15 MINUTA- A KAO DA JE IZ NAJBOLJE SLASTIČARNE – ZA OVAJ RECEPT VAM NEĆE TREBATI MAŠINA ZA SLADOLED!

 

Sladoled bez jaja, brzo se sprema a ukus mu je odličan!

Sastojci:

500 ml slatke mlečne pavlake

150 grama šećera u prahu

200 ml

kisele pavlake s 20% mm

200 g mlečne čokolade

priprema:

Pavlaku dobro rashladiti u frižideru, istresti sadržaj u dubokoj posudi za mućenje i mikserom umutiti do čvrstog šlaga. Dodati šečer i kiselu pavlaku i samo kratko umutiti da se sve sjedini, a da vam šlag ostane čvrst. Preteranim mućenjem možete dobiti buter! Čokoladu otopiti na pari, malo prohladiti i sjediniti sa šlagom. Sladoled razliti u dublju širu posudu i staviti u zamrzivač.

Povremeno promešati da se lepo zaledi celom površinom. Od ove smese možete praviti sladoled po želji: voćni, rum, lešnik, vanila i dr. Kod nas je čokoladni jer ga najviše volim. Koristila sam Imlekovu kravicu pavlaku koja je bez šećera i zato sam stavila 150 grama šećera u prahu. Ako je vaša pavlaka zaslađena, nakon dodatka kisele pavlake probajte umućenu pavlaku i po želji došećerite.

Primjedbe