KOLAČ SA VIŠNJAMA KAO IZ NAJBOLJI RESTORANA


 Sastojci:

Kora:

– 200 grama mljevenog keksa

– 125 grama maslaca

– 2 kašike soka od višanja

Fil:

– 350 grama mliječnog krem ​​namaza

– 500 ml vrhnja za šlag

– 15 grama želatine

– 10 kašika hladne vode

– 2-3 kašike soka od limuna

– ribana korica od limuna

– 200 grama šećera u prahu

Fil od višanja:

– 500 grama očišćenih višanja

– 5-6 kašika šećera

– 15 grama želatine

– 10 kašika hladne vode

priprema:

Kora:

U zdjelu stavite mljeveni keks, maslac i sok od višnje. Rukom sastavite sastojke i ako vam je masa suha za formiranje kore, slobodno još dodate soku. U kalup 26 cm stavite papir za pečenje i formirajte koru.

Bijeli fil:

Umutite sirni namaz sa šećerom, sokom od limuna i koricom te posebno umutite vrhnje za šlag i sastavite ga sa umućenim namazom. Želatin otopite u hladnoj vodi, a kad nabubri lagano ga zagrijte da se otopi. Nakon toga dodajte u kremu stalno muteći. Kremu nanesite na koru.

Krema od višanja:

Želatin stavite u hladnu vodu da nabubri. Višnje sa šećerom malo kuhajte, dodajte im želatin i još kratko kuhajte. Nekoliko minuta nakon što ih sklonite sa tople ringle polako vadite višnje i redajte po filu, a potom redom preko višanja polako sipajte sok koji su višnje pustile, savjetuje blog Iz moje kuhinje.

Kolač hladite nekoliko sati u frižideru.

Primjedbe